Οι 10 κανόνες ασφαλείας της DAN

1. Παρακολουθήστε μαθήματα κατάδυσης, βασικής υποστήριξης της ζωής, παροχής πρώτων βοηθειών με οξυγόνο, καθώς και μαθήματα αναβάθμισης πτυχίου με ειδικευμένους εκπαιδευτές καταδύσεων.
 

2. Υποβληθείτε σε ετήσιες καταδυτικές ιατρικές εξετάσεις, ακόμη και μετά από ασθένεια και τραυματισμό ή αν χρειάστηκε να λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.
 

3. Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας νερό τακτικά. Αποφύγετε το αλκοόλ και την έντονη άσκηση πριν και μετά την κατάδυση.
 

4. Να ελέγχετε πάντα την καλή και σωστή κατάσταση λειτουργίας όλου του εξοπλισμού, του δικού σας και των συνεργατών σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για την προγραμματισμένη κατάδυση.
 

5. Φοράτε πάντα ρυθμιστή πλευστότητας, ρυθμιστή πίεσης με εφεδρικό δεύτερο στάδιο, μανόμετρο και μαχαίρι, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε έναν καταδυτικό υπολογιστή, να φοράτε ένα βαθύμετρο, ένα ρολόι και να έχετε καταδυτικούς πίνακες.
 

6. Καταδυθείτε πάντα σε ευνοϊκές καιρικές θαλάσσιες συνθήκες, με έναν σύντροφο και πάντα με την κατάλληλη υποστήριξη απο την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε έναν πλωτήρα σήμανσης επιφανείας.
 

7. Καταδυθείτε μέσα στα πιστοποιημένα όρια της κατάρτισής σας. Αποφύγετε το καταδυτικό προφίλ ''yo-yo'' και μην κρατάτε ποτέ την αναπνοή σας ενώ αναδύεστε.
 

8. Αναδυθείτε με ταχύτητα 9-10 μέτρα ανά λεπτό, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα μοντέλα αποσυμπίεσης και κρατηθήτε μέσα στα μεγαλύτερα συντηρητικά όρια.
 

9. Σε περίπτωση υποψίας νόσου απο αποσυμπίεση, άμεση παροχή 100% οξυγόνου με τον κατάλληλο ρυθμιστή παροχής και για τον απαραίτητο χρόνο. Μην επιχειρήσετε διαδικασίες επανασυμπίεσης στο νερό. Καλέστε την DAN!

10. Πριν πετάξετε με αεροπλάνο ακολουθήστε τις συστάσεις της DAN: αφήστε να περάσουν 12 τουλάχιστον ώρες μετά από μία μόνο κατάδυση και 24 τουλάχιστον ώρες μετά από επαναλαμβανόμενες καταδύσεις ή/και καταδύσεις με αποσυμπίεση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
- Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά πρώτων βοηθειών είναι άμεσα διαθέσιμα, μαζί με το κατάλληλο σετ οξυγόνου (όπως το σετ οξυγόνου της DAN)
-
Η έναρξη των συμπτωμάτων (ακόμη και καθυστερημένη) μετά την κατάδυση απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση ειδικής φροντίδας. Καλέστε την DAN!
- Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να θυμάστε ότι μόνο τα μέλη της DAN έχουν πρόσβαση στην καλύτερη φροντίδα σε όλο τον κόσμο.


Επίσημη μετάφραση για την DAN EUROPE

Ελλήνισε και απέδωσε: #Κώστας Ανδρεάδης 

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα