Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BEUCHATΙδρύθηκε απο τον George Beuchat στην δεκαετία του 1930! Η εταιρεία έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη όλων των πτυχών των υποβρύχιων δραστηριοτήτων. Η έδρα της βρίσκεται στην Μασσαλία και είναι γνωστό ότι εκεί έχουν διεξαχθεί αρκετές απο τις πρώτες δοκιμές προϊόντων κατάδυσης. Ο ιδρυτής της ήταν απο τους αρχικούς δοκιμαστές!

Το 1953 θα εφεύρει το ισοθερμικό φόρεμα - στολή σκαφανδρίτη .
Το 1964 σε μια χρονιά ορόσημο συλλαμβάνει την ιδέα του "JetFin" και το επαναστατικό πέδιλο γεννιέται! Κατασκευάζεται ακόμα και σήμερα 40+ χρονιά μετά, σχεδόν απαράλλακτο στην αρχική του ιδέα και χρησιμοποιείται απο τον στρατό, τους επαγγελματίες άλλα και τους ερασιτέχνες δύτες! Για πάνω απο 60 χρόνια η εταιρία  βρίσκεται στο προσκήνιο , στον σχεδιασμό , την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία νέων προϊόντων.  

Δραστηριοποιείτε  σε 80 χώρες του κόσμου. Μια ιδιαίτερη εταιρία με δική της κλειστή ομάδα έρευνας που είναι όλοι δύτες και παθιασμένοι με την θάλασσα. Τεστάρουν τα προϊόντα τους στην θάλασσα και κατασκευάζουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών τους και όχι με τις επιταγές της μόδας! 

Για την υλοποίηση χρησιμοποιούν κλασικές μεθόδους όπως: πλαστικό καλούπι, μηχανικό τρόπο και συναρμολόγηση με το χέρι όπου αυτό είναι δυνατό. Τα πάντα παράγονται στο εργοστάσιο στη Μασσαλία. Εξαιρετικά υπερήφανοι για την ιστορία τους και τις πεποιθήσεις τους στην Beuchat συνεχίζουν να παράγουν μοναδικά προϊόντα.
 
Το ρητό τους άλλωστε δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού:
BEUCHAT η μάρκα απο την Μασσαλία και απο την γέννηση των καταδύσεων!


Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης