Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SEAC

Ιδρύθηκε από δυο φίλους τον Marco Arata και τον Attilio Rapallini τον Ιανουάριο του 1971 από το πάθος και την αγάπη τους για την θάλασσα και την κατάδυση. Στην αρχή ήταν απλά ένα μαγαζί με ένα μικρό εργαστήριο και πουλούσε καταδυτικά προϊόντα που αργότερα έγινε ένα εργοστάσιο κατασκευής. Είναι η εταιρία που γεννήθηκε από τον ενθουσιασμό δυο νέων ανθρώπων με σύγχρονες τάσεις και απόψεις. Ετσι πολύ σύντομα και σχεδόν από την αρχή της στο χώρο του καταδυτικού εξοπλισμού κατακτάει μεγάλο μερίδιο της αγοράς με σταδιακή αύξηση των πωλήσεων της. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι ιδρυτές της αποφασίζουν ότι πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο και τολμούν την επέκταση στο εξωτερικό με παράλληλη επέκταση στην γκάμα της εταιρίας στους τομείς της κολύμβησης, του υποβρύχιου κυνηγιού και της περιήγησης με αναπνευστήρα. Το τελείωμα της δεκαετίας του 1980 τους βρίσκει με ένα άνοιγμα που θεωρείται άλμα αφού έχουν ήδη ακόμα μια γραμμή παραγωγής, αυτήν του τεχνικού εξοπλισμού κατάδυσης παράλληλα με την επέκταση σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά και την μεταφορά της έδρας στο San Colombianο. Ηταν το σημείο καμπής για την εταιρία που κέρδισε το μεγάλο στοίχημα και καθιερώθηκε σαν μια εταιρία με ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα. 

Στην δεκαετία του 1990 η SΕΑC καθιερώνεται στην καταδυτική αγορά. Τα γραφεία της αναλογούν σε ένα κτίριο 5.000 τετραγωνικών μέτρων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εταιρίας με ξεχωριστό τμήμα μηχανογράφησης από εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό που χαρακτηρίζει την εταιρία μέχρι τις μέρες μας είναι η άποψη του πρωτοποριακού σχεδιασμού. Oλα τα προϊόντα σχεδιάζονται στον υπολογιστή με πρωτοποριακές τεχνολογίες και περνάνε αρκετά βιομηχανικά τεστ πριν βγουν στον κατάλογο και στην γραμμή παραγωγής. Oλες οι θυγατρικές της είναι συνδεδεμένες ανά τον κόσμο σε ένα ενιαίο δίκτυο που εξασφαλίζει την συνεχή και άμεση παρακολούθηση των εφαρμογών από τα κεντρικά γραφεία στην Ιταλία. 

Η επιτυχία της είναι η αξιοπιστία των προϊόντων, το σχέδιο και η σχέση ποιότητας-τιμής. Η μεγάλη της δύναμη είναι το σχεδιαστικό τμήμα της που παρουσιάζει κάθε χρόνο πρωτοποριακά προϊόντα με καθαρά Ιταλικό στυλ. Σαν αποτέλεσμα είναι να περηφανεύεται σήμερα σαν η μοναδική εταιρία καταδυτικού εξοπλισμού που έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο σχεδιασμού προϊόντος RED DOT 2007. 

Εδραιώνοντας την φήμη της για το αξεπέραστο Ιταλικό στυλ έχει στις τάξεις της τον σχεδιαστή Alessandro Gottardo έναν από τους καλύτερους σχεδιαστές προϊόντων παγκοσμίως ο οποίος και θα ηγηθεί του σχεδιαστικού της τμήματος αλλά και θα δώσει ζωή στην εκστρατεία της με τίτλο ADV SΕAC 2009 στην σύγχρονη εποχή της. Μια εποχή που είναι στοίχημα για την εταιρία να κάνει τον κόσμο των δυτών ακόμα πιο όμορφο! Στην SΕAC SUB σήμερα ηγείται ο ένας εκ των ιδρυτών της ο Marco Arata μαζί με τον γιο του Danielle Arata και ένα επιτελείο από νέους ανθρώπους με όραμα!

Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

 © Κώστας Ανδρεάδης - Ερευνα - Επιμέλεια - Παρουσίαση - Αποκλειστικά δικαιώματα - Eλεύθερη μετάφραση και απόδοση στην Ελληνική γλώσσα.
Η δημοσίευση των άρθρων αυτών είναι προιόν καθαρά προσωπικής, ιστορικής έρευνας του αρθρογράφου τους. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις εταιρίες καταδυτικού εξοπλισμού, ούτε θεωρούνται σε καμία περίπτωση προιόν διαφήμισης προς αυτές!
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα απο τις εταιρίες (αν αυτές το επιθυμούν) κατόπιν συννενόησης με τον αρθρογράφο και όχι αυθαίρετα, αναφέροντας οπωσδήποτε την πρωτότυπη πηγή τους στην Ελληνική γλώσσα. Ως εκ' τούτου απαγορεύεται σύμφωνα με τον νόμο η επαναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων των άρθρων αυτών σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή χωρίς την πρότερη συναίνεση και άδεια του αρθρογράφου τους.


Σχόλια

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα