Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DIVE SYSTEM

Oλα τα καλά πράγματα στις κατασκευές βασίζονται στην εμπειρία, στην τεχνογνωσία και στην δοκιμή. Ωστόσο, τα σημαντικά και καινοτόμα σχέδια που έχουν το στοιχείο της νέας ανακάλυψης και του πρωτότυπου υπερβαίνουν τη δοκιμασία του χρόνου και σε καθιερώνουν αρκεί να έχεις το πάθος, την αφοσίωση στην εργασία και πάνω από όλα, μια καλή δόση διορατικότητας. Αυτά είναι τα συστατικά που το 1993 έδωσαν ζωή σε ένα όνειρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αυτή ήταν η αρχή της Dive System που ιδρύθηκε από τον Paolo Zazzeri και Gioia Ancillotti στην Ιταλία κοντά στο Grosseto. Μια αμιγώς Ιταλική εταιρία που επιδεικνύει περήφανα τα προιόντα της.
 

Ξεκίνησε με μοναδικές σε σχεδίαση και χρηστικότητα στεγανές στολές, τόσο μοναδικές όσο και τα άτομα που τις φοράνε, ράβοντας για τον ιταλικό στρατό ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, πυροσβεστική και όλα τα σώματα ασφαλείας της Ιταλίας, αποκτώντας μοναδικές πληροφορίες αξιοπιστίας και συγκριτικό πλεονέκτημα στην παρατεταμένη χρήση των υλικών, με μια τεχνογνωσία πρωτόγνωρη για άλλες εταιρίες του είδους. Τα προιόντα της είναι εξατομικευμένα για να ταιριάζουν, για να εξασφαλίζουν την μέγιστη ασφάλεια κάτω απο τις πιο αντίξοες συνθήκες και φτιάχνονται για να εγγυηθούν την κορυφαία ποιότητα στις καταδύσεις και την απόδοση ακόμη και στις πιο δύσκολες βουτιές. Μερικά προιόντα της βρίσκονται απλώς σε άλλο επίπεδο.
 

Η παραγωγή είναι καθαρά Made in Italy, ράβονται στο χέρι απο εξειδικευμένους ανθρώπους, ενώ η τεχνογνωσία προέρχεται από την προσωπική εμπειρία και των δύο ιδρυτών της και έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με την τεχνική συμβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας και τις προσωπικές τροποποιήσεις και υποδείξεις που παρέχονται από κάθε δύτη. Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγελθεί όλος ο εξοπλισμός ύστερα απο ειδικές μετρήσεις στο σώμα του δύτη.
Η παραγωγή της επικεντρώνεται κυρίως στις στεγανές στολές και στους ρυθμιστές πλευστότητας για τεχνική και επαγγελματική κατάδυση. 


Την στιγμή της αναγνώρισης σε παγκόσμιο επίπεδο έβαλε στην παραγωγή της και διάφορα άλλα εξαρτήματα της γκάμας του καταδυτικού εξοπλισμού. Οι ιδρυτές της επεκτάθηκαν απλά σε ψυχαγωγικές καταδύσεις εφαρμόζοντας ακριβώς τα ίδια πρότυπα στην ποιότητα κατασκευής. Ισως γι' αυτό αυτή η εταιρία ότι φτιάχνει, το φτιάχνει καλό.
 

Το 2007 οι ιδρυτές της κάνουν κάτι πρωτοποριακό και παρουσιάζουν την ακαδημία Dive System. Ολη της η γκάμα καταδυτικού εξοπλισμού είναι στην πλήρη διάθεση όλων των πελατών της. Οι πελάτες της πριν την αγορά, μπορούν να δοκιμάσουν τα πάντα! Στεγανές στολές, Rebreathers, τζάκετς τεχνικά και αναψυχής, ρυθμιστές πίεσης, σκούτερ, μάσκες full face, ακόμα και τα υποβρύχια συστήματα επικοινωνιών και γενικά οτιδήποτε τους ενδιαφέρει για δοκιμή σε μια ιδιόκτητη πισίνα με βάθος 10,5 μέτρα. Η ακαδημία παρέχει μεγάλη διευκόλυνση στους δύτες αναψυχής και στους τεχνικούς δύτες, επίσης και στους εκπαιδευτές που επιθυμούν να οργανώσουν μαθήματα.
 

Βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιοχές της υπαίθρου της Τοσκάνης, μια ώρα από τη Σιένα κοντά στο πανέμορφο χωριό του Massa Marittima. Μόλις λίγα μίλια μακριά από την ακτή είναι το νησί Elba, ένας απο τους ομορφότερους καταδυτικούς τόπους στην Ιταλία. Στο νότο υπάρχει η παράκτια περιοχή του Argentario με τη νήσο Giglio και Giannutri, διάσημη για το ναυάγιο του Nasim το οποίο βρίσκεται σε βάθος 60 μέτρων και το ναυάγιο της Anna Bianca σε μικρότερο βάθος. Τα τέστ μπορούν να συνεχιστούν και στο πραγματικό περιβάλλον της θάλασσας. Είναι μια διαφορετική εταιρία. Φαίνεται και στα προιόντα της και στην φιλοσοφία της! Το ρητό της δείχνει την διαφορετικότητα: ''το πάθος και η ικανότητα μετράει.''

Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

Σχόλια

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα