Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SANTI

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βαλτική Θάλασσα που είναι γνωστή για τα κρύα νερά της, τα όμορφα και καλά διατηρημένα εξ' αιτίας του παγωμένου νερού ναυάγια της. Η κατάδυση εκεί ήταν πάντα όμορφη, δύσκολη και απαιτητική! Περνώντας χρόνο υποβρυχίως οι ναυαγιοκαταδύσεις έγιναν το απόλυτο πάθος του. Ορκίστηκε να δημιουργήσει τον εξοπλισμό εκείνο που θα κάνει τις καταδύσεις του πιο εύκολες, πιο ευχάριστες και ασφαλείς για να απολαμβάνει αυτός και οι φίλοι του με πιο άνεση το πάθος τους.
 

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αναταμοιβή μέχρι και σήμερα γι' αυτόν και τους αρχικούς φίλους του. Αυτή είναι και σήμερα η μεγαλύτερη ικανοποίηση όλων όσων φοράνε τα προιόντα του. Δύτες επαγγελματίες και ερασιτέχνες απο όλο τον κόσμο χρωστάνε πολλά στο πάθος αυτού του ανθρώπου, του Tomasz Stachura ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου σήμερα της SANTI, μιας απο τις μεγαλύτερες εταιρίες καταδυτικού εξοπλισμού που εξειδικεύεται στην κατασκευή στεγανών στολών.

Κατασκεύασε την πρώτη του στεγανή το 1981. Ηταν μια χειροποίητη στολή που φόρεσε ο ίδιος. Με την βοήθεια ενός φίλου του παραγγείλανε απο Αμερική κάποια έτοιμα υλικά (κάτι σαν τα σημερινά LATEX) για να τα προσαρμόσει στα τελειώματα (χέρια - πόδια - λαιμό) και να τα δοκιμάσει. Το φθινόπωρο του 1982 κατασκεύασαν τις πρώτες 4 στολές και τεστάρανε μαζί με τους φίλους του στην θάλασσα.

Παραγωγός και διανομέας αρχικά στην εγχώρια αγορά της Πολωνίας και σήμερα παγκοσμίως αναγνωρίσιμη και καταξιωμένη αυτή η εταιρία είναι κάτι παραπάνω απο ειδικός στην κατασκευή στεγανών στολών και ισοθερμικών εσωρούχων αφιερωμένα στον τεχνικό δύτη, στον ναυαγιοδύτη και στον σπηλαιοδύτη. Τα προϊόντα της έρχονται πρώτα στην προτίμηση των δυτών που αναζητούν ένα πράγμα: την ποιότητα! Το δίκτυό της βρίσκεται σε συνεχή ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των δύτων από όλο τον κόσμο.
 

Βρίσκετε εξαπλωμένη στις αγορές των ΗΠΑ, την Ασία (Κορέα και Ιαπωνία), Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία), τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία και την Αυστραλία. Συχεχώς αναζητά συνεργάτες που να μπορούν να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Συνεχώς αναζητά δύτες ξεχωριστούς που τους ενδιαφέρει η ποιότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό. Για την Santi άλλωστε: ''οι ποιοτικοί δύτες χρησιμοποιούν μόνο ποιοτικό εξοπλισμό!''

Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

Σχόλια

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα