Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DTD

Ο Radoslav (Radek) Husak γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Μπρνό στην Τσεχία. Πήρε την πρώτη SMENA φωτογραφική μηχανή του όταν ήταν 13 και αμέσως άρχισε να τραβάει φωτογραφίες. Καθώς μεγάλωνε άλλαζε διαφορετικά είδη φωτογραφικών μηχανών, όπως ΖΕΝΙΤΗ, YASHICA, PRAKTIKA, PENTAX. Παρά το γεγονός ότι στους γονείς του δεν τους άρεσε αυτό το χόμπι του, τον υποστήριζαν πάντα.
 

Λόγω των κομμουνιστικών κυβερνήσεων της εποχής και τους περιορισμούς ο Radek δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέχρι τα τέλη του 1989. Από το 1990 και μετά κατάφερε να γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως ανεβαίνοντας στις υψηλότερες κορυφές των διασημότερων βουνών. Κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών βρέθηκε για πρώτη φορά μέσα σε σπήλαια. Μαγεύτηκε από τις δυνατότητες της φωτογράφησης μέσα σε κλειστά περιβάλλοντα. Κυρίως όμως έμεινε άφωνος όταν τράβηξε τις πρώτες υποβρύχιες φωτογραφίες.

 Αμέσως πήρε το πτυχίο του στις καταδύσεις, ήταν το 1997 και άρχισε να βουτάει μανιωδώς και να φωτογραφίζει. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα είχε ήδη εξοπλισμό για υποβρύχια φωτογραφία και άρχισε να φέρνει την υποβρύχια ομορφιά των σπηλαίων πάνω από την επιφάνεια. Αρκεί να πατήσετε το όνομα του στο Google και θα αντικρύσετε τις πιο όμορφες υποβρύχιες εικόνες σπηλαίων που έχετε δεί ποτέ. 

Οι πιο διάσημες εικόνες που έγιναν παγκοσμίως γνωστές από το Γιουκατάν στο Μεξικό όπου μια ομάδα φίλων από την Τσεχία Speleogical Society (CSS) εξερευνά τα Cenotes υποβρύχια συστήματα είναι δικές του! Από εκεί φέρνει εικόνες των υποβρύχιων τόπων όπως κανείς άλλος δεν είχε δει πριν. Ενα άλλο μεγάλο έργο του CSS είναι η εξερεύνηση στο γαλάζιο σπήλαιο της Σαρδηνίας. Περιστασιακά ασχολείτο επίσης ως φωτογράφος για Ναυτιλιακό Γραφείο στο Gdynia και φωτογραφίζει τα ναυάγια στη Βαλτική Θάλασσα.
 
Το 2003 αποφασίζει να βουτήξει με τον δικό του εξοπλισμό και γίνεται έτσι ο ιδιοκτήτης και σχεδιαστής του εξοπλισμού DTD. Μια από τις γνωστότερες εταιρείες σήμερα στο τεχνικό κομμάτι. Ο ίδιος λέει: ο κύριος στόχος μας εδώ στη DTD είναι η παροχή του ποιοτικότερου καταδυτικού εξοπλισμού τόσο για την τεχνική κατάδυση, όσο και για καταδύσεις αναψυχής. Τα DTD συστήματα έχουν σχεδιαστεί από τους καλύτερους τεχνικούς δύτες και έχουν δοκιμαστεί στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών σε ακραία βάθη, μέσα σε σπηλιές και ναυάγια.  

Εκεί ακριβώς που θα κληθούν να δράσουν οι εξοπλισμοί εκεί και έχουν δοκιμαστεί. Εκτακτη προσοχή έχει δοθεί σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και την υψηλότερη τεχνολογία κατά την διαδικασία κατασκευής. Είναι δομημένα αποκλειστικά πάνω στην μινιμαλιστική προσέγγιση της φιλοσοφίας DIR - Hogarthian Style. Είναι ο εξοπλισμός πάνω στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε απόλυτα. Το υπογράφω εγώ ο ίδιος!

Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

Σχόλια

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα