H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BEST DIVERS

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 υπήρχε ένας παθιασμένος νεαρός δύτης στην Ιταλία που συνάντησε μια μέρα έναν θρύλο των ελεύθερων καταδύσεων και κατασκευαστή των μοναδικών προιόντων για υποβρύχιο ψάρεμα, τον Valerio Grassi. Εκείνος του πρότεινε να δουλέψει γι' αυτόν στην εταιρεία του που λεγότανε ΟΜΕR. Ενα όνειρο άρχισε να γίνετε πραγματικότητα που θα εργαζόταν πάνω στον τομέα που αγαπούσε! Κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια του. Ανέλαβε τη θέση του εμπορικού διευθυντή στην OMER και μεγαλώνει τις πωλήσεις της. 

Η φιλοδοξία του όμως είναι να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση και να την δει να αναπτύσετε. Αγοράζει το εμπορικό σήμα μιας εταιρίας με την ονομασία Best Divers στην ουσία χωρίς ακόμη αντικείμενο. Μια ενδιαφέρουσα προοπτική υπήρχε στο μυαλό του. Ο άνδρας εργάζεται σκληρά και βάζει τα δυνατά του στις εμπορικές ικανότητες με αποτέλεσμα να παρουσιάσει το 1993 τον πρώτο κατάλογο της εταιρίας με καταδυτικά εξαρτήματα. Η αρχική του ιδέα ήταν να ενώσει σε έναν κατάλογο όλα τα καταδυτικά μικροεξαρτήματα που κάνουν την ζωή ενός δύτη πιο εύκολη, κάτι που οι άλλες εταιρίες έχουν στο τέλος των καταλόγων τους ή δεν έχουν καθόλου. Διάφορα παρελκόμενα που όλοι οι δύτες χρησιμοποιούν , εκτός τον βασικό τους εξοπλισμό.
 

Πρωτοποριακή ιδέα, όπως κανείς δεν είχε σκεφτει πρίν και η πρώτη στην Ευρωπαική αγορά! Εν τω μεταξύ, ένας εταίρος και φίλος ενώνετε μαζί του και γύρω τους δημιουργείτε μια παρέα φίλων, ανεβάζοντας τον εμπορικό τομέα. Στον τομέα της σχεδίασης συνεργάζονται στην αρχή με την Aquatica. Το 1996 αποκόπτονται και εργάζονται πλέον αποκλειστικά για την Best Divers. Στην αρχή τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά ο ενθουσιασμός και οι νέοι τρόποι marketing τους κρατάνε. Οι άλλες εταιρίες τους χλευάζουν στην αρχή και θεωρούν το αντικείμενό τους άχρηστο, αλλά η εταιρία καθε χρόνο εκδίδει και έναν κατάλογο με περισσότερα εξαρτήματα και τροποποιήσεις του καταδυτικού εξοπλισμού.
 

Δεν αργεί η εποχή που οι μεγάλες εταιρίες - κολοσσοί στην Ιταλία αναγκάζονται να τους αντιγράψουν! Ετσι γίνονται μια απομίμηση της Best Divers! Ειναι όμως πλέον αργά, καθώς η Best Divers έχει προλάβει να καθιερωθεί στην αγορά του καταδυτικού εξαρτήματος και σήμερα θεωρείται η κορυφαία και πιο ποιοτική εταιρία, οχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Παραμένει μια καταδυτική παρέα 12 προσώπων και χιλιάδων συνεργατών και πρακτόρων ανά τον κόσμο! Καθόλου άσχημα για εκείνον τον φιλόδοξο νεαρό που τον λέγανε Pigozzi Romano και πάλεψε σκληρά με το όνειρο του μέχρι να γίνει πραγματικότητα! Και ένα εξαίσιο παράδειγμα για όλους εμάς!

Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα